Izraelska gazeta kpi sobie z historii
Wierni Ojczyznie
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Witamy,Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Centrum informacji O nas
Rekrutacja
Regulamin forum
Sponsoring
Nasz patron

Wydarzenie: Pomóżmy wrócić naszym do domu!

Uwaga! Inicjatywa: PALMIRY 2010

Polecamy: Sejsmograf Antypolonizmu

Rekrutacja: Poszukujemy moderatorów

Wrzesień 10, 2010, 18:47:45

Strony: [1]   Do dołu
Autor Wątek: Izraelska gazeta kpi sobie z historii  (Przeczytany 254 razy)

Grupa: Załoga Serwisu (KF)
*

Ten, który wątpi.
Ja rozumiem, że istnieją ludzie i parapety, ale tak obraźliwego artykułu w temacie to ja chyba jeszcze nie widziałem:

Izraelski portal Ynetnewsopublikował artykuł, w którym stwierdzono, że Polacy odegrali"entuzjastyczną" rolę w Holokauście, obsługiwali obóz w Auschwitz ibywali gorsi od Niemców. Zeev Tzahorw tekście "Słowna żonglerka" porównał przemówienie premiera Netanjahu wAuschwitz i raport Goldstone'a oskarżający Izrael o zbrodnie wojenne wStrefie Gazy.

Autor artykułu stwierdził, że premier Benjamin Netanjahu w przemówieniu wygłoszonym podczas rocznicy wyzwolenia obozu w Auschwitz pominął "entuzjastyczną" rolę jaką Polacyodegrali w Holokauście. - Pod względem poświęcenia w prześladowaniuŻydów, wydawaniu ich nazistom i aktywnej roli w eksterminacji, Polacybyli drudzy po Niemcach, a czasami nawet bardziej oddani swojej pracy -napisano w artykule.            

Autor stwierdził też, że Żydzibyli mordowani na terytorium Polski nawet po obaleniu Niemców. Wedługniego półtora tysiąca Żydów zostało zabitych w indywidualnych pogromach"zatwierdzonych przez nowy reżim". Wiele z nich miało miejsce naulicach miast przy "dopingu polskiego tłumu". Ci, którzy ratowali Żydówpodczas Holokaustu, stanowili margines społeczeństwa.

Autor artykułu porównał przemówienie premiera w Auschwitz iraport Goldstone'a oskarżający Izrael o zbrodnie wojenne. Stwierdził,że oba były nieuczciwe.               

Na wojnę nie idziesz po to by zginąć za ojczyznę, tylko po to by jakiś inny biedny skurczybyk zginął za swoją.
George Patton

Grupa: Załoga Serwisu (KI)
*

Twój kraj: scotland

Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce..

no coz, kazdy brukowiec musi cos napisac zeby sie sprzedac...

"Ojczyznę kocha się nie dlatego, że wielka, ale dlatego, że własna" - Seneka

"Prawda jest tyle warta ile ust zechce ją powtórzyć" - Proletaryat - Prawda

Nie myli się tylko ten, co nic nie robi...

*

Ten, który wątpi.
Przynajmniej komentarze mnie podbudowują. W większości potępiają tego redaktorzynę.

A gazeta jest całkiem popularna, to nie taki sobie brukowiec... :/
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3842449,00.html - nie tylko Polacy. Aż miło spojrzeć na artykuł pod którym panuje taka jednomyślność... ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2010, 10:39:11 wysłana przez Twisterro »

Na wojnę nie idziesz po to by zginąć za ojczyznę, tylko po to by jakiś inny biedny skurczybyk zginął za swoją.
George Patton

Grupa: Załoga Serwisu (KS)
*

Twój kraj: pl

"Żyj swobodo, Polsko żyj!"

Ciekawi mnie czym kieruje się człowiek który wypisuje takie brednie.

Konwent Seniorów Serwisu Wierni Ojczyźnie

Regulamin Forum

*

Ten, który wątpi.
Niesamowite, ale przeglądam te komentarze i nigdzie nikt z autora tezą się nie zgodził. Wszędzie na niego wylewają pomyje... ;)

@Barteq - może to izraelski nacjonalista, może nie lubi Polaków. Na pewno jest idiotą, bo pisze brednie. Kto to wie? :)

George Patton

*

Twój kraj: pl

"Żyj swobodo, Polsko żyj!"

Co ciekawe ten człowiek ma tytuł profesora.

Konwent Seniorów Serwisu Wierni Ojczyźnie

Regulamin Forum

Grupa: Sympatyk Serwisu
*

Faktycznie, gość przesadził.
Jak ktoś pod artykułem pytał: on wogóle uczy na jakieś uczelni lub w szkole?

Bzyku, sorry, ale mało się nie sturlałem z fotela, w innym temacie przed chwilą pisałeś:
Sorki, ale nie mogłem na to patrzeć! "w ogóle"
:D -T

To efekt uboczny tego, że na okienkach pomiędzy lekcjami odwiedza się bary. ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 20:26:58 wysłana przez bzyk »

*

Z tego co słyszałem w TVP, to ambasada polska w Izraelu zareagowała (chyba pierwszy raz w tym kraju) na ten fałszujący historię antypolonizm.

Paszkwil o Polakach w Auschwitz
"Polacy odegrali entuzjastyczną rolę w holocauście, obsługiwali obóz Auschwitz i bywali gorsi od Niemców", tak twierdzi dziennikarz portalu, Ynetnews Zeew Tzahor w paszkwilu zatytułowanym "Słowna żonglerka".

Uważa ponadto, że wspomnienia tej rzekomo "entuzjastycznej roli Polaków w holocauście" zabrakło w przemówieniu premiera Benjamina Netanjahu, wygłoszonym podczas rocznicy wyzwolenia Auschwitz.

Tekst przemówienia premiera zestawia z oskarżającym Izrael o zbrodnie wojenne w Strefie Gazy raportem Goldstone'a. - Oba są nieuczciwe i prawdopodobnie podyktowane przez jedną osobę ? stwierdza.

- Pod względem poświęcenia w prześladowaniu Żydów, wydawaniu ich nazistom i aktywnej roli w eksterminacji, Polacy byli drudzy po Niemcach, a czasami nawet bardziej oddani swojej pracy.Żydzi byli mordowani na terytorium Polski nawet po obaleniu Niemców ? dodał Tzahor.

Uważa ponadto, że półtora tysiąc żydów zostało zabitych w "pogromach zatwierdzonych przez nowy reżim". Marginalizuje natomiast fakt ratowania tysięcy Żydów przez Polaków.

Taką oto oburzającą i kłamliwą historię piszą nam Ci, którzy w dużej części żyją dzięki poświęceniu i bohaterstwu naszych Rodaków! Im i naszym dzieciom należy się nasz protest!

Pięć Prawd Polaków wg "Rodło" :) :
1. Jesteśmy Polakami.
2. Wiara ojców naszych jest wiarą naszych dzieci.
3. Polak Polakowi bratem.
4. Co dzień Polak Narodowi służy.
5. Polska matką naszą, nie można o Matce mówić źle.

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: [1]   Do góry

Wszelkie prawa zastrzezone! (c) 2008-2009 Serwis www.wierni-ojczyznie.pl Wrzesień 10, 2010, 18:47:45