USA, Wielka Brytania i Francja są winne Polsce 139 ton złota.
Wierni Ojczyznie
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Witamy,Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Centrum informacji O nas
Rekrutacja
Regulamin forum
Sponsoring
Nasz patron

Wydarzenie: Pomóżmy wrócić naszym do domu!

Uwaga! Inicjatywa: PALMIRY 2010

Polecamy: Sejsmograf Antypolonizmu

Rekrutacja: Poszukujemy moderatorów

Wrzesień 10, 2010, 19:29:28

Strony: 1 [2]   Do dołu
Autor Wątek: USA, Wielka Brytania i Francja są winne Polsce 139 ton złota.  (Przeczytany 1162 razy)

Grupa: Załoga Serwisu (KF)
*

Ten, który wątpi.
Załatanie dziury budżetowej? Panie, nie grzesz pan. :)

Te pieniądze, to najwyżej 15-20% deficytu. I to pod warunkiem, że znaleziono by kupca na tak wielką ilość kruszcu, przy pozostawieniu jego wartości na stałym poziomie.

Na wojnę nie idziesz po to by zginąć za ojczyznę, tylko po to by jakiś inny biedny skurczybyk zginął za swoją.
George Patton

Milczący
*

jestem Polakiem wiec mam obowiacki polskie
A czy ktokolwiek zdjae sobie sprawe z tego ze rzad angielski po wojnie zarzadal od rzadu polskiego zaplaty za korzystanie z baz wojskowych,sprzetu miedzy innymi samolotow lotnikow broniacych angli i polacy zaplacili,nieznana jest kwota jaka zaplacono,czy ktos posiada jakiekolwiek informacje na ten temat

Grupa: Załoga Serwisu (KS)
*

Twój kraj: pl

"Żyj swobodo, Polsko żyj!"

Pisałem o tym w innym temacie. Rząd w Londynie płacił za wszystko, nawet za naboje Polskich żołnierzy. Szkoda, że żaden Polski polityk nie chce przypomnieć naszym "sojusznikom" o tym jak wywiązywali się ze swoich umów. Dzisiaj ludzie jak stado baranów wierzą, że jakaś unia da nam za darmo pieniądze. Wystarczy sięgnać do historii aby zobaczyć, że jeśli sami o siebie się nie zatroszczymy to nie zrobi tego za nas anglik, francuz czy niemiec.

Konwent Seniorów Serwisu Wierni Ojczyźnie

Regulamin Forum

Odkrywca
*

Jestem Patriota i Łucznikiem
Dokładnie zgadzam się z kolega powyżej 
Dzisiaj ludzie jak stado baranów wierzą, że jakaś unia da nam za darmo pieniądze. Wystarczy sięgnać do historii aby zobaczyć, że jeśli sami o siebie się nie zatroszczymy to nie zrobi tego za nas anglik, francuz czy Niemiec.
  Unia Europejska nie da nam nic za darmo !! moja nauczycielka WOS-u i edukacji europejskiej ślepo wierzy że pieniądze nam z nieba lecą że wszystko za darmo i że taki dobrobyt zawsze będzie ... nie dajmy się otumanić

Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.  Józef Piłsudski

Grupa: Dział Aranżacji Filmowych
*

Twój kraj: ca

Anglicy i Francuzi uznali to złoto za swoją zdobycz wojenną i na pewno go nie zwrócą . Jeśli chodzi o Unię to każdy wie ile się od niej ,, dostaje '' , ale przecież do Unii są odprowadzane pieniądze z naszych podatków jako tak zwane składki unijne , żeby poprzeć czymś to co napisałem to tutaj wrzucam dwa linki :
http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16046726,polskie-skladki-do-unijnego-budzetu-porownywalne-ze-szwedzkimi.html
http://www.naszawitryna.pl/europa_411.html
Nie tylko nie zwrócą Polsce tego złota , ale zabierają jeszcze więcej .

Grupa: Dział Aranżacji Filmowych
*

Twój kraj: 00

Niech zamiast mówić o złocie - gdzie i tak nam tego nie zwrócą, lepiej wywierać naciski na Szwecję, co nas ładnie ograbiła w czasie potopu szwedzkiego... o zwrot dzieł sztuki.. Ruscy i tak nam nie oddadzą tego co oni nagrabili... tak samo jak Amerykanie, gdzie ich żołnierze jak znaleźli dzieła sztuki, te cenniejsze przemycali do USA... teraz gdzieś wiszą w prywatnych kolekcjach....

A co do złota Hiszpania nadal nam wiszą kasę za pożyczkę którą udzieliła Królowa Bona....(zabezpieczeniem tej ogromnej sumy było królestwo Neapolu) pożyczka została spłacona w około  8 -10 %... więc te 130  ton złota, to jest nic takie drobne kieszonkowe, na lizaka.... w porównaniu do sum neapolitańskich   

Nadworny krytyk i wredota = Rudolfo

*

Ale to nie alianci zagrabili to złoto tylko mieli je przetrzymać aby nie dorwali się do niego komuniści.

Regulamin Forum

Skryba
*

"Naród jest czółnem, a czas rzeką"...
Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany

Poruszyłem wątek tych 139 ton złotaw prywatnej rozmowie z wykładowcą Historii.
Muszę przyznać, że prosto w oczy wyśmiał mnie >:( i kazał nie czytać zaciętych publicystów, uważających się za historyków.
Jego zdaniem to złoto wróciło do Polski po wojnie!
( a od nas z pewnością powędrowało na Kreml )

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.

"Nikt z nas nie siedzi przecież w drugim człowieku, skąd więc możemy wiedzieć, co mu chodzi po głowie, przypisujemy po prostu innym własne myśli (...) wyłącznie nasze osobiste wrażenia"

*

Ile lat ma ten Twój wykładowca? Czy aby przypadkiem nie edukował się za czasów PRL? Tacy ludzie nie powinni uczyć historii.

Regulamin Forum

Odkrywca
*

Wątpię czy ten wykładowca by był uczony historii za czasów PRL . I nie mów że nauczyciele edukowani za czasów PRL-u nie powinni uczyć bo historycy którzy mnie uczyli a pamiętali czasy PRL i uczyli w nich historii byli najbardziej antykomunistyczni.

Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.  Józef Piłsudski

*

Wiadomo, że nie można wsadzić wszystkich do jednego worka ale jeśli jakiś nauczyciel historii wykazuję chociaż minimalną pochwałę dla komunizmu na zajęciach powinien wylecieć na zbity pysk.

Regulamin Forum

Odkrywca
*

To fakt :)

Skryba
*

Ile lat ma ten Twój wykładowca?
Nie wiem dokładnie ale pół wieku na pewno ma za sobą.
Czy aby przypadkiem nie edukował się za czasów PRL?
Z pewnością. Co nie zmienia faktu, że jest antykomunistą.

Nie rozumiem o co wam chodzi?
Złoto o którym mowa wróciło do Polski. Zostało oddane komunistą(Polakom!).

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.

"Nikt z nas nie siedzi przecież w drugim człowieku, skąd więc możemy wiedzieć, co mu chodzi po głowie, przypisujemy po prostu innym własne myśli (...) wyłącznie nasze osobiste wrażenia"

*

Nie rozumiem o co wam chodzi?
Złoto o którym mowa wróciło do Polski. Zostało oddane komunistą(Polakom!).
Mylisz się. Nie chodzi o złoto z Banku Centralnego wywiezione przez rząd podczas ewakuacji. Przeczytaj dokładnie tekst.

P.S. KomunisTOM. :)

Regulamin Forum

Skryba
*

P.S. KomunisTOM. :)
Ała, aż razi w oczy :-[
Uznajmy, że to przez zmęczenie :D

Milczący
*

Ku chwale Ojczyzny!
Dlaczego nikt z czynników rządowych nie wystąpił oficjalnie w tej sprawie -Odpowiedż jest prosta bo nie mają pomysłu jak zawłaszczyć taki majątek Postępowanie naszych polityków jest  8) :-[ zdradą stanu i zasługuje na sąd dorażny , jedynym zmartwieniem jest skąd jeszcze coś ukraść ,brak szacunku dla narodu ,nikt nie dokonał przeglądu majątku zdeponowanego w zagranicznych bankach dotyczy to takrze wielu nieuregulowanych dostaw broni i innych towarów dla odbiorców zagranicznych przed wrześniem 39 r.Proszę o przekazywanie tego typu informacji na  moją pocztę login LWÓW1939. Pozdrawiam wszystkich członków portalu  WIERNI OJCZYŻNIE ...

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: 1 [2]   Do góry

Wszelkie prawa zastrzezone! (c) 2008-2009 Serwis www.wierni-ojczyznie.pl Wrzesień 10, 2010, 19:29:28